اخبار پزشکی و سلامت
به این دلایل صابون های آنتی باکتریال مضر هستند

به گزارش بهداشت نیوز، این توافق نامه که به تازگی توسط ۲۰۰ متخصص به انتشار رسیده است علاوه بر اینکه به مضرات استفاده از صابون های آنتی باکتریال اشاره می کند در مورد استفاده از مواد ضد میکروب موجود در کنسروهای غذا، تشک های ورزشی و رنگ های نقاشی هشدار داده است.

متخصصان سلامت محیط زیستی می گویند «آب و صابون ساده» بهترین روش برای محافظت در برابر بیماری ها هستند و در مقابل، محصولات آنتی باکتریال که بعضی از آنها در ایالات متحده و بریتانیا ممنوع است می توانند برای بعضی از مصرف کنندگان به ویژه زنان باردار و شیرده مضر و خطرناک باشند.

به گفته محققان دانشگاه سانفرانسیسکو مردم تصور می کنند صابون های دست آنتی باکتریال محافظت بهتری را برای بیماری ها پیشنهاد می دهند اما به طور کلی، این صابون ها هیچ مزیت بهتری نسبت به آب و صابون خالی ندارند.

گویا سازمان غذا و داروی آمریکا سرانجام لایحه حذف این مواد شیمیایی از صابون ها را تصویب کرد و سال گذشته ۱۹ مورد از این مواد توسط آمریکا ممنوع اعلام شد. با این حال دانشمندان نگران هستند که این مواد تنها با مواد دیگر و حتی بدتر از آنها جایگزین شوند. همچنین برخی از شرکت های بریتانیایی مانند  «یونیلور» قرار است تا پایان سال میلادی جاری دو مورد از این مواد شیمیایی را از محصولات خود حذف کنند و نمونه های دیگر را جایگزین آنها سازند که یا طبیعی هستند یا با الهام از مواد تشکیل دهنده آنتی باکتریال طبیعی تولید می شوند.

گفتنی است که مواد ضد میکروب در محصولاتی که انتظارش را هم ندارید وجود دارد؛ مانند رنگ نقاشی، تشک ورزشی، مصالح کفپوش، محفظه های غذا، منسوجات خانگی، محصولات برقی، وسایل آشپزخانه  و تجهیزات مدرسه.

محققان می گویند مصرف کنندگان ممکن است این تصور را داشته باشند که آنتی باکتریال های اضافه شده به محصولات مختلف، راهی برای کاهش عفونت هستند اما در بیشتر محصولات، هیچ مدرکی دال بر این وجود ندارد. مواجهه انسان و محیط زیست با تری کلوسان و تری کلوکربن این روزها بسیار شایع شده است که بر زنان باردار، جنین ها و نوزادان شیرخوار اثر منفی می گذارد.

مطالعات قبلی نیز نشان داده بود که آب سرد و آب گرم هیچ تفاوتی در از بین بردن جرم و باکتری ندارند. همچنین محققان دانشگاه راتگرز نیز به این نتیجه رسیده بودند که صابون آنتی باکتریال عملکرد بهتری نسبت به صابون معمولی ندارد.

منبع: تلگراف
فایل